Manatu fa'ava-o-malo: O le fa'atinoga "autu" o le tamaoaiga a Saina ua fa'aalia ai le malosi o le maufetuuna'i

Fai mai le Rusia's Legnum News Agency, o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o Saina i le 2.3 pasene o se tulaga mataʻina pe a faʻatusatusa i le paʻu o le tamaoaiga o toetoe lava o atunuʻu uma na aʻafia i le faʻamaʻi Covid-19.

Na taʻua e le Wall Street Journal, o le malosi o le toe faʻaleleia ma le faʻatupulaia o le tamaoaiga o Saina mai le faʻamaʻi, na faʻaalia ai taunuʻuga na faia e Saina i le puipuia ma le puleaina o le faʻamaʻi.A o faʻalavelave le gaosiga i le tele o atunuʻu ona o le faʻamaʻi, na taʻitaʻia e Saina le auala e toe foʻi ai i le galuega, faʻataga ai e faʻafefe ma faʻatau atu sapalai faʻafomaʻi ma mea faigaluega fale.Ua lipotia mai e le ofisa o tala fou a Peretania Reuters ua faia e Saina ni faiga malosi e taofiofia ai le sosolo o le siama i se taumafaiga ina ia vave pulea le faamai.I le taimi lava e tasi, o le faʻavaveina o gaosiga e kamupani i totonu o le atunuʻu e sapalai ai le tele o atunuʻu na aʻafia i le faʻamaʻi ua fesoasoani foi i le faʻatupulaia o le tamaoaiga.

E ese mai le GDP, o fefaʻatauaiga ma tupe faʻafaigaluega a Saina e matua mataʻina.I le 2020, o le aofaʻiga o fefaʻatauaʻiga a Saina i oloa na oʻo atu i le RMB 32.16 trillion, i luga ole 1.9% i lea tausaga ma lea tausaga, ma avea ai Saina na o le pau lea o le tamaoaiga tele i le lalolagi e ausia le tuputupu aʻe lelei i fefaʻatauaiga i oloa.

E tusa ai ma le tala lata mai "Global Investment Trends Monitoring Report" na tuʻuina atu e le United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), o le aofaʻi o FDI i le 2020 o le a tusa ma le US $ 859 piliona, o se paʻu 42% pe a faʻatusatusa i le 2019. le tulaga, si'i i le 4 pasene i le $163bn, ua sili atu ai le US o le lalolagi sili ona mauaina tupe teufaafaigaluega mai fafo.

Na taʻua e Reuters o tupe teufaafaigaluega mai fafo a Saina i le 2020 na tulaʻi mai i le maketi ma o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea ona tuputupu aʻe i le 2021. I le avea ai o se vaega taua o le "taamilosaga faʻalua" taʻiala, o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina e Saina le malosi o le tatalaina i fafo atu o le lalolagi, ma e o le tulaga masani lea mo tupe teufaafaigaluega mai fafo e faatelevave ai le tafe mai.

tama


Taimi meli: Feb-07-2021