Manatu lautele faʻavaomalo: O le tamaoaiga "autu" a Saina o loʻo faʻaalia ai le maufetuunaʻi malosi

O le Russia's Legnum News Agency na taʻua e faapea o le tuputupu ae o le tamaoaiga o Saina e 2.3 pasene o se maoaʻe na faatino pe a faatusatusa i le paʻu o le tamaoaiga o le toeititi lava o atunuu na aafia i le faamaʻi o le Covid-19.

O le Wall Street Journal na ia taʻua o le malosi o le toe faaleleia ma le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o Saina mai le faamaʻi na faamamafaina ai mea na ausia e Saina i le puipuia ma le taofiofia o le faamaʻi. Aʻo faʻaletonu falegaosimea i le tele o atunuʻu ona o le faʻamaʻi, na toe taʻitaʻi e Saina le auala e toe galue ai, faʻatagaina e faʻamatuʻu atu ma auina atu fafo sapalai faʻafomaʻi ma mea faigaluega a le ofisa i le fale. Ua lipotia e le ofisa o talafou a Peretania, le Reuters, ua faia e Saina ni auala saʻo e taofi ai le pepesi o le siama i se taumafaiga e vave taofiofia le faamai. I le taimi lava e tasi, o le faʻateleina o le gaosiga o kamupani i totonu e tuʻuina atu le tele o atunuʻu na aʻafia i le faʻamaʻi ua fesoasoani foi e faʻateleina le tamaoaiga.

E ese mai i le GDP, o fefaatauaiga a Saina ma teuga tupe teu faafaigaluega e matua mataʻina foi. I le 2020, o le aofaʻi o tau o fefaʻatauaiga a Saina i oloa na oʻo atu i le RMB 32.16 triliona, e oʻo i le 1.9% i lea tausaga ma lea tausaga, ma avea ai Saina na o le pau le tamaoaiga tele i le lalolagi e ausia ai le ola lelei i fefaatauaiga i oloa.

E tusa ai ma le lipoti lata mai o le "Global Investment Trends Monitoring Report" na tuuina mai e le United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), o le aofaiga atoa o le FDI i le 2020 e tusa ma le US $ 859 piliona, o se 42% pa'ū pe a faatusatusa i le 2019. Saina FDI o le tulaga, ua siʻitia i le 4 pasene i le $ 163bn, ova atu le US o le sili ona tele lalolagi mauaina mai fafo teuga tupe.

Na taua e Reuters e faapea, o tupe teu faafaigaluega i fafo a Saina i le 2020, na tulaʻi mai i le maketi ma o loʻo faamoemoe e faʻaauau pea ona tupu i le 2021. O se vaega taua o le "taʻamilosaga taʻitasi", o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina e Saina le malosi o le tatalaina i fafo atu o le lalolagi. o le tulaga lautele mo tupe teu faafaigaluega i fafo e faatelevave le ulufale.

dadw


Taimi Post: Fep-07-2021