Genius tuʻufaʻatasia Shimano Di2 ma SRAM eletise vaega

O le a lau mea e fai pe a le mafai e le pisinisi uila ona gaosi ni vaega e fetaui ma ou manaʻoga faʻapitoa? Afai o oe o se inisinia tisaini ma tagata tomai faapitoa pneumatic Paul Townsend, oe o le a gaosia au oe lava oloa ma gaoi vaega mai tauvaga faʻailoga.
Na taʻua e Paul e uiga i le aoga o auala auala oti-iʻuvale (ma taofi uamea taofi) ma lona tulaga ese SRAM-Shimano hacker ata, e tatau ona tatou aʻoaʻo atili.
E pei o le amataga o le 2016, o le auala vaega maketi foliga matua ese mai nei. E leʻi faʻalauiloaina e Shimano le Dura-Ace R9170 disc ma le Di2 combo kit (non-series R875 joysticks ma tutusa taofi naʻo le pau lea o filifiliga o le vai / Di2), ma o le SRAM Red eTap HRD o loʻo tumau pea masina.
Na manaʻo Paul e faʻaaoga taofi eletise i lana uila auala, peitaʻi e leʻi faʻamalieina o ia i le Magura frein.
O le lever a le SRAM ma le uila uila o loʻo tele tau paʻu. O ia o se tagata fiafia i le Shimano Di2 gearbox, o lea na ia filifili ai e tuʻufaʻatasia le toʻalua i se tulaga ese DIY mashup.
E aofia ai le femalagaaʻi o le tuʻu tofitofi ma sifi faʻatulagaina faʻaputuga ma fesoʻotaʻiga faʻaeletonika meafaigaluega mai le seti o Di2 joysticks i le SRAM eletise auala faʻafiafiaina tino.
O loʻo tumau pea le le suia o le SRAM hydraulic system, ae o loʻo faʻatautaia e le Shimano lever blades, ma o suiga o mea e faaaoga e faʻavae atoa i le Di2.
Sa ou fesili ia Paul i ni fesili e aoao atili ai e uiga i lana tulaga tulaga ese: auala e galue ai, lona inisinia talaaga, ma o le a le isi. O le tali a Paulo ua uma ona faasaʻo mo le uumi ma le manino.
Ae e leʻi faʻaauau, e tatau ona matou faʻailoa atu o le fesuiaʻiga o lau auala taofi i soʻo se auala e ono mafua ai se manuʻa tuga, ma matou te le fautuaina oe e faia lenei. Fesuiaiga i vaega o le a masani foi ona faaleaogaina ai le gaosi oloa tusi faamaonia.
Talu mai le 1980s, sa ou tiʻetiʻe i se uila vilivae a o ou aʻoaʻoina inisinia i le University of Poly University. I le taimi sa i ai laʻu Topanga Sidewinder ma laʻu uila uila Mick Ives.
Sa ou faigaluega i le gaosiaina o uila vilivae ma tu ma aga masani, ma sa avea ma inisinia tisaini ma poto faapitoa i le niumama mo se taimi umi. Ua ou toe faʻaleleia foʻi taʻavale ma uila vilivae mo le tele o tausaga.
Sa i ai laʻu Canyon Ultimate i le 2013 ma sa masani ona ou fiafia i tekonolosi, o lea muamua na ou faʻaauupegaina i le Shimano Ultegra 6770 Di2 uaea vaega i fafo.
Ma, na ou toe faʻaleleia taofi ma faʻataʻitaʻi Magura RT6 taofi moli uila. I le tautala saʻo atu, sa faigata, ma sa faigata ona faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi.
Ua ou faia se puʻeina au mo laʻu uila afi ese ma le auala ma tuʻu le Formula RR clone disc taofi i luga ma Di2 sifi. Na sologa lelei, ae o le taimi lea, o le tau o le SRAM HydroR hydraulic rim taofi ma levers i luga o le Planet-X sa matua le fiafia lava.
Ina ua maeʻa suʻesuʻega pe faʻafefea ona tuʻufaʻatasia vaega a le SRAM ma iloa le avanoa e manaʻomia mo le Di2 module, na ou faʻatau ai se HydroR rim taofi mo le $ 100. Mulimuli ane, na ou faʻatauina isi seti e fa mo aʻu, o se paʻaga ma se tagata i le Iunaite Setete.
I taimi ua tuanaʻi, sa ou faia foʻi uili ma taofi a le Gravity Research Pipe Dream-style V mo aʻu uila afi i fafo atu o le auala, ona fai ai lea o mashup mo isi uila.
O le mea lea, o la matou aitia o: hydraulic disc taofi o loʻo i ai se 'aʻafia mauoa ma laʻititi puʻeina. Maguras e tiga ma maasiasi, o lea afai ou te manaʻo e faʻaauupegaina se uila auala i taofi uila, e mafai ona ou filifilia SRAM, ae ou te fiafia ia Di2.
O le a le faigata o le tuʻufaʻatasia o mea ia e lua? A maeʻa ona aveʻese le suiga o le saoasaoa, o loʻo i ai se pu tele i le tino o le SRAM, o le tali la: e matua faigofie lava.
Sa ou faʻatauina levers lona lua 6770 Di2 kia. Talu ai o le 11-saosaoa Ultegra 6870 Di2 o se oloa fou, o le tele o tagata na faʻatau seseina le 6770 kia lever e faʻaleleia [sese ona o le 6770 mafai moni ona faʻaaogaina i le 6870 derailleur]. Ou te manatu na ou faʻatauina se lua mea faʻatau mo le £ 50.
O laʻu seti faʻaaogaina le pu taua i le Di2 tofu tuʻu, ma tuleia le uʻamea ma palasitika vave prototyping (3D lolomi) vaega o le uluaʻi Di2 tofoa tuʻu i luga o le tofitofi master silinder, o lea o le faʻavae malosiʻaga o le a le maualuga tele. tasi le fesili.
Sa ou tipi ese le sili atu vaega mai le pito i luga o le 6770 Di2 au, faʻataʻitaʻi masini, ona faʻapipiʻi lea i le sintered vave prototyping nylon vaega.
Na ou toe faʻaleleia le pu e faʻalelei ai le pu ma le tele saʻo. Faatasi ai ma se vali laitiiti, po o le Shimano lanumoana-lanumeamata faaiila fao i lenei tulaga, ua ou sauni e faaputuputu mea uma.
O lenei faʻatulagaga e le faʻaaogaina se toʻotoʻo toʻotoʻo puna poʻo le E-clip e faʻaleleia ai le pou, o lea la e viliina le pou ma faʻapipiʻi ia maua se countersunk sikuea o lona ulu e lapoʻa nai lo le pine. O le taimi lava e magoto ai le tino o le taumate, ona mumu ai lea o le ulu.
O se konesina toe foi tautotogo ua faaopoopoina i le tofitofi silinder matai pou e maua ai se toe foi malosiaga mo le taumoa.
Ina ua maeʻa, na o le pau le suiga na ou faia o le faʻaopopo o se tamaʻi koluse-vaega O-mama i le leva E-togafiti mataafi o le pivot pin e puipuia ai le momomo taumoa laulaʻau mai rattling laititi.
O le Di2 uaea faʻalauteleina i le mataafi i le pito i lalo o le 3D lolomi palasitika ulu o le tofitofi tofiga, o lea ua faʻamau ma o le a le mau pe oofu.
A maeʻa ona aveʻesea uma auala sifi, naʻo le pau lava le auala e toe fesuiaʻi ai vaega a le SRAM o le failaina lea o mataʻitusi e tuʻu ai le Di2 cable. O le Di2 module o loʻo faʻamautuina ma se fasi foam i le avanoa i tua.
Sa ou tamoe foi i le faiga o le sprint shifter system, fesoʻotaʻi le tuai Dura-Ace 7970 Di2 ki mai le SW-R600 sʻeʻe sifi sifi i le eletise module, ma o ki uma na fesoʻotaʻi i le agavale laʻau. O le uaea na faʻalauteleina e maua ai se fofo lelei plug-in, ma ina ua ou tamoʻe i le vaʻafaʻatasi vaʻafaʻatasi vaʻaia setiina lever, o le JunctionʻA'Di2 pusa i totonu o le pou sa i ai
O taofi o totoga titanium ma puipui taofi pad taofi. O loʻo faʻapipiʻiina i latou ile 52 cm faʻavaa. O le mamafa atoa o uili i luma o 375g, o le aofaʻi mamafa o uili i tua o le 390g, ma o le aofaʻi mamafa o uili i tua o le 390g.
Ioe, ou te fia fai atu o se manuia. Sa ou faʻatauina atu se seti i se tagata i Hong Kong, o ia foi na lafoina mai ia te aʻu le SRAM Red ma Dura-Ace e fai ai lenei mashup.
Sa ou faʻatauina atu le isi seti masini i se tagata i Ausetalia e faʻaaoga i lana TT uila, ma faʻatau atu le tasi vaetolu i se tagata i le Iunaite Setete, ina ia mafai ai ona ou totogia uma aʻu tupe alu.
Afai ou te totogia le tau atoa mo nei mea uma, o le a sili atu ona afaina. E le gata i lea, e mafai lava ona ou toe faʻafoʻi vaega a le SRAM e faʻasoasoa masini e aunoa ma ni faʻafitauli.
Masalo o le a ou avatu le taumoa i se tautotogo toe malosi. Ou te manaʻomia se loka loka e taofi ai le suiga i le tulaga o femalagaaiga i le taimi o le tietiega, aua na ou matua tatalaina le mea faapipiisa ma aveese le loka autu o le filo.
Ioe, o loʻo ou atinaʻeina ni mea fou e aʻea ai papa ma tafetafea ai levers, ma o loʻo ou sailia se isi faʻavasegaina e avea ai le taumua o le kia i luma ma mea e fesoasoani iai, pei o foe alofilima o loʻo i le Campagnolo gear lever.
O le uluaʻi manatu o le itu taumatau o le tagaʻi i luga ma le lima agavale, ma o loʻo ou taumafai pea e faʻaaoga le lau o leve.
E mafai ona ou pipii mau i le paʻu o le SRAM pe faʻaaoga Campagnolo, ona teu ai lea o lau o le SRAM mo le pusamoli pito i tua ma levers fou mo le pusa ki pito i luma.
O lona uiga o le a leai se faʻaletonu e tusa lava pe ofuina ni totini lima, atonu o se faʻafitauli i le taumalulu i lalo o tulaga masani a Shimano.
Faʻafetai tele lava Paul mo le taliina o laʻu fesili ma le sauniaina o ata. Mo nisi fesoasoani e uiga ia te ia, faʻamolemole mulimuli ia te ia i Flickr ma Instagram, pe faitau ana pou i lalo o le igoa igoa motorapido i le Weight Weenies fonotaga.
O Matthew Allen (o Allen muamua) o se inisinia poto masani ma o se tagata poto i tekinolosi uila. Na ia talisapaia le aoga ma atamai tisaini. Muamua o le Louis, e fiafia i uila ma soʻoga mea faigaluega. I le aluga o tausaga, sa ia faʻataʻitaʻia le tele o oloa mo BikeRadar, Cycling Plus, ma isi mea mo se taimi umi, o le fatu o le fatu e ana ia Scott Addict, ae o loʻo ia fiafia nei i le faʻapitoa o le faʻapitoa o le Roubaix Expert ma e iai se vavalalata ma Giant Trance e-MTB. O ia o 174 cm le maualuga ma mamafa 53 kg. E foliga mai e tatau ona sili atu o ia nai lo le tietie uila, ma ua faamalieina o ia.
I le tusiaina o au auiliiliga, oe malilie i le BikeRadar tuʻutuʻuga ma aiaiga ma le puipuia o oe. Oe mafai ona faʻamavae i soo se taimi.


Taimi Post: Ape-26-2021